Sunday, June 09, 2013

Craft & me

Siapa follow instagram saya..mesti tau saya suka craft sangat (tapi food lagi saya suka)
Selalu kalau masa bosan..mesti ada je craft yang saya buat. Memula start dengan manik, then tengok meja office banyak recyle paper..try buat craft dengan paper.Balik kampung, mak kemas-kemas perca kain, try buat kain pula.
So far, benda-benda craft ni buat masa saya terisi..lagi-lagi bila sorang-sorang, hujung minggu, malam balik kerja.Dapat buat satu benda pun kira dah puas dah boleh tidur dengan aman gitu.





Craft make me happy now
 It makes me smile (again)

:)


Sunday, April 28, 2013

Mencairkan benteng

I need changes. Hidup saya macam tak menentu sangat sekatang. Selalu saya bandingkan kehidupan saya 10 tahun dulu..zaman kanak-kanak..dengan apa yang saya lalui sekarang. Saya tengok balik apa yang saya buat dulu..teringat balik kenangan dulu. Banyak sangat bezanya. Nak cerita satu-satu memang tak kan habis.
Past few week..ada terbaca entry yang sama tajuk dengan entry ni.Seorang blogger yang buat.Apa yang dia cerita sama dengan apa yang aku rasa..masalahnya mungkin berbeza tapi kesannya pada aku dan dia sama. Aku tak komen kat blog tu..aku email tanya terus.Bukan tanya masalah dia..aku cuma tanya apa yang dia rasa.Sama ke dengan apa yang aku rasa..apa yang aku fikirkan selama ini..kesan semuanya pada diri aku. She replied..dan aku lega sangat bila ada orang lain rasa juga apa yang aku rasa..baru rasa macam manusia normal.serius!
She advised me to change..sebab dia tak nak aku jadi macam dia
Masalahnya dah jadi pun..aku dah rasa pun apa yang dia cerita tu.
So aku rasa nak berubah..nak ubah apa yang salah..apa yang negative..apa yang buat aku atas life aku sendiri.
Doakan aku ya.
Doakan aku kuat.
Doakan aku istiqamah.